Снимка: Pixabay
fallback

Министерството на образованието обяви новите промени за изпитите след 7 клас, които са наистина необходими. "Възпроизвеждането на определено учебно съдържание трябва да бъде заменено с неговата практическа насоченост", коментира Венелина Николова, директор на 125 СУ "Боян Пенев" в ефира на bTV.

"Ако искаме да сме адекватни на времето и на целия свят, както и да се представяме добре на тестовете ПИЗА, където има точно такъв тип въпроси, трябва да ги прилагаме и в българската образователна система", допълни тя.

"Ние сме за всякакъв вид модерни оценявания и изпитвания, както и за реформи, но на родителите им писна от експерименти", заяви Васил Николов, който е член на организацията за качествена и иновативна образователна система. Той смята, че всички се страхуват какво ще се случи.

Oще по темата

"Ако всички знаем какво ще се случи, добре, но всички живеем с мисълта, че от МОН нещо ни спускат", допълни Николов.

Венелина Николова обясни, че учителите са готови за тези промени. Директорът допълни, че промяната касае главно децата, които са в четвърти клас, ако не бъдат въведени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 4 години

Нещо като държавен изпит при студентите, но те поне имат конспект. А учебниците се прибират след края на годината. На тази възраст е невъзможно по толкова предмети да се възпроизведе материал от три години назад

17

Анонимен

преди 4 години

Някой пак трябва да захлеби от продажбата на помагала. Не им стига печалбата от тренировчните тестове по БЕЛ - през 2-3 години форматът го променят, че да не би хората да си предават на старо свитъците. Сега ново им щукнало. Как няма нищо устойчиво в развитието на образованието, как всеки път всичко е на парче? Грешка - има едно устойчиво - съсипването на образователната система. Каква ПИЗА, при положение, че МОН не ориентира към практически умения, а само към зубрене.

16

До14

преди 4 години

Майка съм на 2седмокласници.Да,така е.Има деца,за да усвоят висша математика в седми клас ходят на 2места на частни уроци.За оценка4,5.

fallback