Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Недоволство от матурата по английски език. Ученици твърдят, че е била пълна с грешки, а от Министерството на образованието ще направят проверка.

Ели е сред 14-те хиляди зрелостници, решили да се явят на изпит по английски език като втора здължителна матура. Минути след началото на изпита за нея остава само разочарованието.
Oще по темата


Затова организира и петиция за ревизиране на резултатите и провеждането на нов изпит. В нея към момента са се включили над 6500 души.

В понеделник се организира и протест пред Министерството на образованието. Просветният министър е категоричен, на първо четене няма грешки нито във въпросите, нито в отговорите на матурата, съобщава Bulgaria ON AIR.

В социалните мрежи шегите за матурите се появиха преди верните отговори на изпита. Зрелостниците отбелязват, че биха имали по-добър резултат, ако изпитът беше по китайски вместо по английски език.

И също, че сертификатите от Кеймбридж не струват нищо пред знанията, изисквани от МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Фсгцсгждгхйцддхйцфгк

преди 4 години

Матурата беше мега лесната и това, че някой е направил грешка да отиде, не му дава основание да се оплаква.

76

Анон

преди 4 години

А някой прочете ли въпросите за матурата? Аз ги прочетох и очевадни грешки не видях... живея от 30 години в САЩ и имам бакалавърска и мастърс степени от хубави уни-та.

75

Анонимен

преди 4 години

Испита тряба дасе повтори неможе толкова трудни вапроси на една прозта Матура заштото изкат дасе спрът истичанията на мозаци към западна европа ада не оставаме в Български университет. Верно е че някой от вапросите за Матурата са грешни.

fallback