Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна единодушие по предложението за промяна в Закона за социалното подпомагане, което предвижда, когато в рамките на месец от учебната година са допуснати отсъствия повече от три дни от дете, посещаващо група за задължително предучилищно образование, както и отсъствия от пет учебни часа за ученик, за които няма уважителни причини, семейството на тези деца да се лишава от месечни детски надбавки за срок от една година.
Oще по темата
Против предложението за законодателна промяната са били синдикатите - КНСБ и КТ "Подкрепа", обяви след края на Тристранката вицето Марияна Николова.

Правителството обаче подкрепя предложенията, работодателите също, но с някои допълнителни искания.

В момента има изработен общ законопроект за промени на Закона за социалното подпомагане от двата разгледани и одобрени на първо четене от парламента - единият на Цветан Цветанов и група народни представители, а другият на Искрен Веселинов и група народни представители. Законопроектът на Обединени патриоти беше вече обсъден на заседание на НСТС.

В НСТС все още не е внесен общият законопроект, затова на днешното заседание социалните партньори обсъдиха само предложенията на ГЕРБ, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 4 години

Трябва да се върне старата система с ЕСПУ, СПТУ, езикови и математически гимназии, училища по изкуства и техникуми. Така и не разбрах от какъв зор направиха средното до 12 клас. По мое време учехме до 10 клас, а 11 клас беше кратък - основно специални предмети и после 2 месеца практика. В 10 клас знаехме повече неща отколкото днешните дванадесетокласници.

15

Хххх

преди 5 години

Хахахах....абе синдикати ли сте ... ли сте.....това ваше искане нарушава доста закони в ЕС...така че си трайте може да си искате каквото си искате....но след като България излезе от ЕС....във всяка Страна в ЕС това е закон, не посещава ли детето училище ...game over...аааа дори можеш да отнесеш глоба..В Великобритания за един ден необосновано отсъствие глобата започва от 60 паунда о може да стигне за системно непосещаване до 1000 паунда....друг е въпроса че се активират и социалните...

14

teo

преди 5 години

Мястото на децата е в у-ще - правилно, но МЯСТОТО НА ДЕПУТАТИТЕ Е В ПАРЛАМЕНТА !!! Тогава какви санкции ще понесат тези ДЕПУТАТИ които не ходят на работа??? Тогава защо ДЕПУТАТИТЕ получават заплати БЕЗ ДА ХОДЯТ НА РАБОТА??? БЪЛГАРИНО ???????

fallback