Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Националният съвет за тристранно сътрудничество не постигна единодушие по предложението за промяна в Закона за социалното подпомагане, което предвижда, когато в рамките на месец от учебната година са допуснати отсъствия повече от три дни от дете, посещаващо група за задължително предучилищно образование, както и отсъствия от пет учебни часа за ученик, за които няма уважителни причини, семейството на тези деца да се лишава от месечни детски надбавки за срок от една година.
Още по темата
Против предложението за законодателна промяната са били синдикатите - КНСБ и КТ "Подкрепа", обяви след края на Тристранката вицето Марияна Николова.

Правителството обаче подкрепя предложенията, работодателите също, но с някои допълнителни искания.

В момента има изработен общ законопроект за промени на Закона за социалното подпомагане от двата разгледани и одобрени на първо четене от парламента - единият на Цветан Цветанов и група народни представители, а другият на Искрен Веселинов и група народни представители. Законопроектът на Обединени патриоти беше вече обсъден на заседание на НСТС.

В НСТС все още не е внесен общият законопроект, затова на днешното заседание социалните партньори обсъдиха само предложенията на ГЕРБ, допълва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар