Снимка: архив Reuters

В 1071 училища и детски градини в страната са преустановени учебните занятия заради грипната епидемия. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"Днес достигнахме пика от гледна точка на броя на училищата, които са в грипна ваканция. Над една четвърт от всички училища и детски градини в страната са в грипна ваканция", каза Вълчев, цитиран от bTV.

От днес в грипна ваканция са 194 училища в Пловдивска област, 122 училища във Варненска област и 69 училища в област Добрич. По предписание на РЗИ няма занятия в 97 училища в София-област.

В област Пазарджик не се учи в 122 училища, в 60 училища в област Смолян, в 43 училища в област Ямбол и в 40 училища в област Перник.

Последен ден от грипната ваканция са 137 училища в Бургаска област, в 120 училища в област Стара Загора и в 65 училища в Шуменска област.

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 месеца

И като е достигнат пика къде е грипната ваканция на София? От както е започнала новата година не мога да се оправя. Всички ходят болни на училище,но кой го интересува и айде цяла България епидемия, епидемия ,а София ,,Еми не е обявена грипна ваканция за сега ",а за кога за другата година ли?

12

пфъъъ

преди 5 месеца

пика на глупостта се стигна!в бургас две седмици почиват в софия ходят болни и нищо!

11

z

преди 5 месеца

а в София когато се достигна пик-а на закупени антибиотици .. оборот трябва