Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Какво представляват тестовете и програмите за професионално обучение ACТ? И до колко са познати на обществото ни? Нека първо поставим въпросните тестове в перспектива - АСТ са конкуренти на SAT, които са по-добре познати в страната ни.
 
Разликата, според думите на бившия вицепрезидент на ACT Джаклин Крейн, е в това, че продуктите на ACT са по-големи и обхващат кариерното развитие.

"Тези тестове служат за кандидатстване в университети, но ACT предлага и кандидатстване за работа. Работодателите искат кандидатите да са готови. А ACT казва на работодателите, че въпросният кадър притежава нужните качества, за да започне работа. Тестът е от 3 части, с въпроси от общо 12 области. Всичко се провежда в сигурна и безопасна среда", обясни тя в "Денят ON AIR". 

Днес Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) сключи партньорство с ACT. В резултат на това университетът ще бъде официален център за тестовете.

"Милиони хора са преминали през ACT от десетилетия насам. Организацията има над 400 работници с докторска степен, които постоянно правят изследвания. ВУЗФ ще може да предлага изпитите с нашата програма. Студентите им също ще могат да преминат през изпита. Тестът представлява четене с разбиране, анализ на сложни текстове, математика и графическа грамотност под формата на интерпретиране на данни. Комуникациите и критичното мислене също са важна част", отбеляза Крейн пред Bulgaria ON AIR

Джаклин Крейн поясни още, че след полагането на тези тестове, компании като "Google" имат възможност да наемат директно тези с високи резултати. По този начин българите могат да работят за чуждестранни компании и все пак да останат в държавата си, продължи още гостът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Нова рекламка на ВУЗФ!Всеки ден ги почнаха...някой яко шари мъни :)

10

до 2

преди 5 години

Жеаеш да се опиташ да се изкажеш? Ами изкажи се, ама по - умно ;)))Ако твърдиш, че активните борци и комунистите нямат наследници, лъжеш се. В момента точно те държат политическата и икономическата власт в България. Агент Буда, например, по живково време беше наследник на активни борци, а сега стана наследник на репресирани. Всички наследници на активни борци са така. Поне всички, за които съм чувал и познавам. А познавам много. И съм чувал за още повече.

9

Архимандит Груйчо

преди 5 години

Работенето в България - прецакване безкрай - западняците дават по-малко пари, отколкото на работници на запад, тука сега работещите хранят пенсионерите и ***, и не се знае те като се пенсионират кой ще им изкарва пенсиите при това остаряващо, намаляващо и циганизиращо се население. Единствено плоския данък дава някакво чуство на благоденствие, и сега ревящите да го сменят с прогресивна скала не се усещат как ще прецакат всичко, след като народа се усети как се пре**ава.

fallback