fallback

Двадесет и седем паралелки със защитени специалности са сформирани след 7-ми клас за тази учебна година. Сред тях са ядрена енергетика, топлотехника, електрообзавеждане на кораби и на средства за градския транспорт.

В 65 паралелки учениците ще се обучават по специалности с очакван недостиг на пазара на труда като монтьор, машинен оператор, заварчик и стругар, разказва Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

В столичната професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд", където се обучават ученици по някои от тези специалности, тази година са приели 210 ученици в 10 паралелки.

Учениците по топлотехника минават през няколко кабинета за усъвършенстване на своите умения. В някои зали те се учат да създават системите, а в други да ги управляват.

В цялото училище има общо 6 момичета, а преподавателят Татяна Петкова може да се похвали, че женското малцинство се справя дори по-добре от момчетата.

След като бъдещите инженери са се научили как да изграждат климатични инсталации, отиват и за час в компютърната лаборатория, в която работят със симулации на огромни климатични системи, като тази в един МОЛ например.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

48

преди 5 години

Абсурд-бизнесът иска наготово кадри!Къде го има това-колата пред коня?Това беше.Така отгоре да им паднат.В кое време живеете?"Защите ните училища са изкуствено образувание,което практиката ще отхвърли утре,когато се разбягат завършилите в други специалности на вузовете или вдруги професии.Новото "творение" на МОН и на "бизнеса"!Нещастници!

39

Ректор

преди 5 години

Трябва да добавят още един изпит във вузовете. Психическа устойчивост на тъ.потиите на шефа. Поносимост към унижения от неграмотни шушляци с килийно образование обаче с комплекси и фасони.

38

Faiton

преди 5 години

Hubav merak...da si kupuvat kakvoto iskat v biznesa...nali ne sa invalidi...imat pari...da si kupuvat mustangi, lambordjinite, mersecesi, beemveta, porsheta, jaguari....i drugi rabotnici....

fallback