40

48

преди 5 години

Абсурд-бизнесът иска наготово кадри!Къде го има това-колата пред коня?Това беше.Така отгоре да им паднат.В кое време живеете?"Защите ните училища са изкуствено образувание,което практиката ще отхвърли утре,когато се разбягат завършилите в други специалности на вузовете или вдруги професии.Новото "творение" на МОН и на "бизнеса"!Нещастници!

39

Ректор

преди 5 години

Трябва да добавят още един изпит във вузовете. Психическа устойчивост на тъ.потиите на шефа. Поносимост към унижения от неграмотни шушляци с килийно образование обаче с комплекси и фасони.

38

Faiton

преди 5 години

Hubav merak...da si kupuvat kakvoto iskat v biznesa...nali ne sa invalidi...imat pari...da si kupuvat mustangi, lambordjinite, mersecesi, beemveta, porsheta, jaguari....i drugi rabotnici....

37

до 33

преди 5 години

отишъл е по обява, значи знае за какво отива! иска 5 бона.

36

хахаха

преди 5 години

каквото искам си го плащам! като не могат да не риват.

35

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Аз съм магистър и имам няколко допълнителни международни дипломи + 15 години стаж, последните 5 от които в БМВ и Бентли. Искам 3500 и не ми ги дават. Не живея с 20 човека, позволявам си всичко и пине за момвнта не се оплаквам. Да те питам само, ти какво даваш и какво взимаш?

34

Якен

преди 5 години

Бизнесът иска добре обучени роби на минимална заплати - иначе има риск за печалбите на шефовете.

33

Анонимен

преди 5 години

сети ли се всички,като бизнесът им буксува ,разбраха ,че най-важното нещо са не парите,а хората.Апропо,трябва да задължат всички завършващи държавна поръчка в БГ университети от ключови специалности да работят минимум 3 години в България,ако искат да бягат в чужбина,да възстановят сумите по държавното образование.

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Не знам кой и как живее в чужбина, но фактът е, че не се връщат, та смятай дали не е по-добре да живееш като "***" там, вместо тук като роб за 600 лева.

31

Анонимен

преди 5 години

Един завършил бакалавър в пловдивския филиал на ТУ поискал 5 хиляди заплата. Даже не е и магистър! Работодателят му казал, че ще му даде 5 бана и го попитал, а той какво ще му даде. Бакалавърчето нямало отговор... Заминават за чужбина уж за по-голяма заплата, а там живеят като прошляци по 20 души в една къща. Не, мерси!

30

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът иска това, иска онова... а какво предлага в замяна? Стипендии, стажове, нещо друго? Нееее! Предлагат 6 дневна работна седмица за 600 лева заплата. Е, с такова отношение могат да си искат, ама нищо няма да получат. Защото знаещите и можещите купуват билета за самолета още преди да вземат дипломата. Та нека си се чуди великият ни бизнес защо нямат подготвени кадри. Както са я подкарали скоро ще се молят на "онези" да им работят. Ама те пък не са по работата...

29

ДО Joko

преди 5 години

Приятел , гледай си доматите . Инженер с 35 години опит - предизвикваш усмивки от старите ленти - сигурно си писал дипломна работа на тема - устройство на вакумнна жична крушка .

28

МНЕНИЕ

преди 5 години

Анализ - АЕЦ , Ковачки , Домусчиев .

27

Joko

преди 5 години

Инженер съм с 35 год. професионален опит. Преди година предложих на един "бизнесмен" да му реорганизирам производството и да започне реално да печели. Той след умуване се съгласи и ми предложи 1500 лв. заплата. След като му казах, че приемам 1500 лв. но на седмица, той се мушна в бентлито си и потъна в прахоляка.

26

Анонимен

преди 5 години

Тиквите унищожиха образованието с тоталната си неграмотност и космическата си простотия, сега щели да го създават наново.

25

Ники

преди 5 години

Пишете за образование, а споменавате МОЛ. И какво е това МОЛ? Това ме попитаха българи, живеещи отдавна в чужбина (в неанглоезични държави). При това доста грамотни, с докторски степени. Как да им кажа за ширещата се неграмотност навсякъде, дори в "образования елит".

24

Ганчо

преди 5 години

Защо закрихте СПТУ -тата????? Сега ще ги връщатет под някаква простотия - специализирани паралелки. Глупости, вие не разбирате нищо от образование. Вие сте завършил новата скапана система която убива децата. Но вас това не Ви засяга - вие възпитаниците на западни университети въобще не познавате действителността тука. Вие сте отгледани специално да унищожите това което хора преди вас са правили стотици години.

23

Ганчо

преди 5 години

Знаете ли какво идва в ТУ-София от това училище. Деца учили ДВГ на двигател Москвич. Тези дето учеха в Слатина знаеха повече. Хенри форт, много от отдавна не е този елитен техникум. В София имаше няколко елитни техникуми - Киров, Механотехникум "Сталин", Техникум по оптика, Техникум "Вилхем Пик", сега те са професионални гимназии - простотии на най високо ниво. Някой нарочно разби хубавите техникуми, сега ще правят дуално обучение . Ало в министерството - върнете старата система за изпълнителски

22

80%+

преди 5 години

Като видя в съчетани в едно изречение думите "бизнес" и "кадри", веднага се сещам за връзката между българската поговорка за маймуните и триците и американската за фъстъците и маймуните.

21

Анонимен

преди 5 години

"а преподавателят Татяна Петкова може да се похвали, че женското малцинство се справя дори по-добре от момчетата"... Едва ли ;))) Освен ако не са травестити.