Снимка: архив, БТА
fallback

Майка на дете с аутизъм, претърпяло насилие в училище, събира пари, за да го изпрати на лечение в чужбина.

Случаят с Ана-Мария е от 2014 г. Тогава родителите  й алармираха, че момичето е станало жертва на сексуално посегателство от страна на учител. По това време момичето беше ученичка в 6-и клас в помощно училище в София. Майка й Радосвета Николова разказа, че е взела дъщеря си без бельо от училище. По случая започна разследване. 

Oще по темата

"Делото обаче беше прекратено. Всички събрани документи и доказателства за нарушения в училището останаха глас в пустиня", каза пред Нова тв Радосвета. Жената е категорична, че състоянието на дъщеря й се е влошило изключително много след случая с посегателството.

"Почти година и половина отказваше да излезе от вкъщи, засили се автоагресията й, появи се и желание да напада хора, особено мъже", споделя майката.

От година насам тя води кореспонденция с различни клиники в САЩ, които заявили, че могат да помогнат на Ана-Мария. Семейството дори пътувало отвъд Океана за едноседмична програма, която струвала 3500 долара.

Американски специалисти от две клиники във Вашингтон се съгласили да изготвят обща програма за подобрение състоянието на момичето.

"Въпросните болници са най-добрите в поведенческа терапия на аутисти. За завършване на лечението са ни необходими 30 000 долара", казва Радосвета. Към момента, чрез кампания в социалните мрежи, са дарени 5300 лева.

Ана-Мария трябва да започне 8-седмичната програма през ноември. Ако желаете да помогнете за лечението й, може да преведете средства по следната банкова сметка:

"Първа инвестиционна банка" АД

IBAN: BG29FINV91501316792743

BIC: FINVBGSF

Титуляр: Ана-Мария Росенова Симеонова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

Интересното по този случай е, че в национален ефир в предаването На кафе, известна та Ваня Матанова - професор, публично изобличи

19

Анонимен

преди 5 години

Може би си спомняте, тази обикаляше телевизиите с бившия си мъж и лъжеха най-безсрамно. Изнасилено и било момиченцето което като го показаха видяхме, че е женище над 120 кг. Не само тежи толкова, но има 5 грама мозък. Та това чудо ще бъде сега лекувано. Ще му трансплантират още мозък, а майката ще я оперират от срам.

18

Анонимен

преди 5 години

Представете си тази мошеници е успяла да излъже някакви винарски изби и да ги убеди да и станат дарители. Ще си лекува момичето в чужбина. Боже, и тия са и повярвали! Тази е за прокурор!

fallback