Снимка: МОН
fallback

Три дисциплинарни наказания са наложени от Министерството на образованието и науката заради сгрешеното класиране на учениците при приемата след 7 клас в София. Това потвърдиха от МОН пред "Монитор".

Порицание за гафа е получила шефката на Регионалното управление на образованието в столицата Ваня Кастрева. С отлагане на повишението в ранг с една година пък са наказани експертите от РУО Камен Радев и Ваня Станчева.

Oще по темата

В началото на юли при обявяването на първото класиране след 7 клас в столицата се оказа, че балообразуващите оценки в няколко гимназии са сгрешени.

В Технологичното училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Техническия университет в София и в Софийската професионална гимназия "Джон Атанасов" оценката по математика от националното външно оценяване е умножавана веднъж, вместо три пъти.

В Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" пък оценката от олимпиадата по физика не бе удвоена.

Проблем имаше и в Професионалната гимназия по строителство и архитектура "Христо Ботев". Заради това класирането беше свалено, за да бъде извършено на ново.

Първоначално бе обявено, че гафът е в информационната система. След проверка обаче бе установено, че става дума за човешка грешка.

Тогава образователният министър Красимир Вълчев заяви, че ще настоява виновните лица да бъдат наказани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

уволнение кога?

преди 5 години

В друга държава щяха да ги уволнят. Представете си да да прецакат вашето дете,което е учило за някое ,,елитно" училище, да ама детето на бизнесмена Х е по-важно и то заема мястото на вашето. А накрая все казват : ,,Кой за каквото е учил" по-добре ще звучи ,, ,,Кой за колкото е платил".

11

Анонимен

преди 5 години

До botoТе са подали тази информация, оценката да се умножава по 1, а не по 3 и софтуера е разработен въз основа на тази информация.

10

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 1Какво толкова са сгрешили, не са отнели човешки живот, нито някой е останал извън училище заради класирането. Ти какво наказание искаш да им наложат - смърт ли.

fallback