Снимка: Reuters
fallback

И представители на бизнеса да участват в изпитните комисии за степените "Бакалавър" и "Магистър".

Това е едно от предложенията в проекта за нов закон за висшето образование. Идеята беше съобщена от ректора на УНСС Стати Статев в Бургас, информира "Дарик".

Oще по темата

В Бургаския свободен университет се проведе последният за годината Съвет на ректорите на висшите учебни заведения у нас.

Статев припомни, че и досега представители на работодателите са участвали в изпитите на студентите.

"Досега това беше реалност, но хората от бизнеса имаха роли само на "сини каски". В новото положение техният глас трябва да има пълна съвещателна сила", уточни Статев.

Сред другите идеи в новия закон за образованието са държавните ВУЗ-ове да си сътрудничат много по-тясно с местната власт, помежду си и с фирмите по места, изпитващи нужда от кадри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

хахахах

преди 5 години

Когато бизнесът започне да плаща за обучение, може да започне да предявява претенции. До тогава да си затварят устата и като отиде незнаещ човек във фирмата да си имат обучителен период няколко месеца за сметка на фирмата, не така човек си плаща, държавата плаща, пък бизнеса все има претенции. Бизнеса ако го питаме всички работници да са на 15 с по 19г опит и да знаят минимум 40 чужди езика!

59

Анонимен

преди 5 години

Biznesyt koi biznes be mutrata i mutresata li?

58

големите майтапи

преди 5 години

Това много ми мяза на изказването на Ленин за готвачките,дето щели да управляват държавата!

fallback