Снимка: Bulgaria ON AIR

Ученик в 11 клас в Американския колеж беше спипан в училище със значително количество наркотици. Сигналът, че възпитаник на колежа притежава наркотици, бил подаден от ръководството на училището в 7-мо РПУ.

Още по темата

На този фон стана ясно, че дизайнерската дрога измести хероина на пазара. Само за една година са засечени над 60 нови наркотици на пазара, отчете вътрешният министър Валентин Радев.

"Навсякъде в училищата има наркотици. Това е нещо обичайно. При положение, че те са забранени, децата повече искат да се докоснат до тях - до нещо забранено. Всичко зависи от семейната среда", категоричен е експертът по наркотици д-р Юлиан Караджов в студиото на "България сутрин".

Според него от 20-30 години се забелязват онези малки групи, които продават наркотични вещества и не могат да бъдат хванати.

"Властта е твърде некомпетентна да се справи с проблема. Законът не е добър. В една нормална страна властите не просто сядат да пишат закони и нареди. Събира се комисия от експерти, пише се доклад и се излиза с препоръки", твърди експертът по наркотици пред Bulgaria ON AIR.

По думите му срещу наркотиците в училище трябва да има смислена превенция, а не да се вземат строги и безсмислени мерки, които ще бъдат нарушавани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase