Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Мизерни условия за живот в общежитията на Русенския университет. За това алармираха студентите от учебното заведение.

Надеждата им е, че проблемът ще бъде решен от държавата, тъй като Министерството на образованието е собственик на сградите. Заради лошите условия са заети едва 60% от общо 2400 легла в общежитията.

Стари дограми, от които през зимата вее, изтърбушени легла, разбити шкафчета и мухъл. Tака изглеждат част от общежитията в Русенския университет "Ангел Кънчев". Те са строени между 1968 и 1977 година, но основен ремонт е правен само на две от шестте сгради, съобщава Bulgaria ON AIR.

Някои от родителите избират да ремонтират сами стаята, с условието да се пази за детето им до края на следването му. Разходите обаче не се приспадат от наема.

Университетът настоява пред министерството да получи собствеността върху общежитията, за да ги стопанисва. За ремонт на четирите стари общежития са необходими между 8 и 10 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ристу

преди 6 години

Важното е пари за Ал. Невски да има и за манастирите за ремонти. Студентите - кучета ги яли. Все пак бъдещето на България е в поповете и миряните.

34

Пенсионер

преди 6 години

Нека младите да видят как сме живели и ние като студенти при соца.

33

Анонимен

преди 6 години

Аууу, на смотания *** му дай да мрази младите и да ги плюе... абе ало, младите ли досега ви избираха политиците или май вие го правихте и изкукалите ви майки и татковци. Младите ли окрадоха парите на държава или май бяха вашите набори, които сътвориха това безумие? Айде марш оттука, няма младите да ви оправят бъдещето, които сами си скапахте.

fallback