Снимка: Нова тв
fallback

Граматическа грешка е допусната при отпечатването на помагало по български език за 2-3-годишни деца в детските градини, пише Нова телевизия.

Снимки на помагалото станаха много популярни в социалните мрежи.

Грешен е пълният член в заглавието - "Моята приказна пътечка към българскиЯТ език и литература".

От издателството обясниха, че грешката е резултат от кратките срокове за издаването на много учебници и помагала за новата учебна година.

След като новото издание попаднало в склада, не било проверено от технически редактор и така попаднало в разпространителската мрежа.

От там гарантираха, че целият комплект работни листове е спрян от продажба и че през следващата седмица поправените издания отново ще са в продажба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Helleborus

преди 6 години

Всичко се либерализира, но не и образованието в България. С тоя контрол толкова. В един свободен пазар на образователни продукти, тази книжка нито щеше да изглежда така тъпо, нито щеше да има грешки. В България единствените конкурентни учебници са тези по английски език, но които не са писани с българско участие. И са на свободни конкурентни школи, но и самостоятелни автори. Нито са писали по поръчка, нито са искали одобрение от някое министерство, пишат,печатат и продават, защото са качествени.

36

Някой

преди 6 години

До oneЩото си ***, баце. Затуй ти е трудно. Направо да направят тъпотата задължителна и тогава вдичките бабуини ще сте щастливи, нали?

35

Някой

преди 6 години

Тия ще да са от карловските села - там и в самияТ град пълният член е задължителен. Абсолютно във всички случаи се употребява.

fallback