Снимка: Bulgaria On Air

И днес ученици, родители, учители и възпитаници на Софийската математическа гимназия излязоха на контрапротест в защита на директора Антони Стоянов, чиято оставка бе поискана от началника на Регионалното управление на образованието Ваня Кастрева.

Вчера, за да изразят недоволството си, протестиращите се събраха пред сградата на Регионалното управление на образованието (РУО).

Още по темата

"Проведохме среща с експертите от РУО, на която ни бе обещано, че целият случай ще се преразгледа и ще бъде изслушана и другата страна, за да се вземе реално, обективно и справедливо становище по случая", посочи пред Bulgaria ON AIR Мария Петрова, която е представител на протестиращите в подкрепа на Антони Стоянов и съпруга на зам.-директора на СМГ.

Тя бе категорична, че ще продължат да подкрепят директора на училището, тъй като той е отличен мениджър и е допринесъл много за учениците и учебното заведение.

Министерството на образованието и науката издаде заповед за уволнението му след направена проверка, при която бяха установени тенденциозни нарушения в управлението на гимназията.

Проверката беше инциирана, след като директорът отстрани дисциплинарно един от дългогодишните учители в учебното заведение - преподавателят по математика Петя Тодорова. Това разгневи част от родителите, на чиито деца тя преподава.

Вчера драмата продължи с пълна сила: сутринта Петя Тодородва обяви, че заповедта за уволнението е отменена и тя е върната на работа в СМГ, следобед обаче директорът отново отмени второто й назначение.

Антони Стоянов отказа да подаде оставка доброволно. В рамките на 3 дни той трябва да даде обяснение пред РУО-София за установените нарушения, след което ще се реши дали той да остане на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase