Архив: Булфото
fallback

Началникът на Регионалното управление на образованието в гр. София д-р Ваня Кастрева призова директора на СМГ Антони Стоянов да подаде оставка във връзка с продължителните конфликти в елитното училище.

Пред БНТ Кастрева съобщи, че разследване на РУО-София и МОН вече е установило редица нарушения в работата на директора, които са повод той да бъде освободен от работа.

Oще по темата

Тази сутрин пред Софийската математическа гимназия имаше протест на учители, родители и ученици заради прекратени договори на учители и дисциплинарното уволнение на учителката по математика Петя Тодорова.

Днес протестиращите заявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че директорът се крие от тях и не иска да отговаря на въпроса защо са били освободени преподавателите от гимназията. Трудовите им договори не са били подновени през юли и учителите все още не знаят какви са конкретните причини за това.

В средата на юли трима от учителите с временни трудови договори от СМГ потърсиха именно Dnes.bg, за да разкажат за уволненията си. Тогава медията ни потърси за коментар по темата и директора Антони Стоянов, но той не пожела да говори.

Днес от Министерството на образованието се очаква да дадат окончателен отговор за това дали Петя Тодорова ще бъде възстановена на работа.

Петя Тодорова беше отстрана от директора на елитното училище Антони Стоянов, защото, по думите му, тя е уронила престижа на математическата гимназия като не е допуснала негови ученици до национален кръг от състезанието "Европейско кенгуру" като член на комисията.

Родители и ученици от СМГ застанаха твърдо зад Тодорова. Според тях тя е отличен професионалист, който трябва да остане на работа в гимназията.

Според протестиращите в този момент Антони Стоянов е официално в отпуска, но втора нощ спи в училището, заключен в кабинета си с печата на гимназията и други документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

фифи

преди 6 години

Нека да се уточни, че една МАЛКА група група родители и учители застават зад Тодорова. Болшинството са потърпевши от действията й и са твърдо на страната на директора. *** журналисти, не манипулирайте хората.А ако 24-годишният гей с прекратения договор беше учител на моето дете, лично щях да поискам от директора да го освободи. Как ще възпитава подрастващи? как го е изтърпял цяла година? И интересно защо само татковци го подкрепиха по телевизията.

28

оставка

преди 6 години

Да не подава оставка директора. Щом е ощетила деца като не ги е допуснала до състезанието "Европейско кенгуро", учителката е с основание уволнена.Не може учителят да дерибейства, а директорът да не взема мерки.Трябва да защити децата и го е направил, за да не ощети същата учителка други деца на състезанието през следващата година. Кастрева да си подаде оставката, щом защитава учители ощетили деца.

27

Правопис

преди 6 години

До Бивш учителХубаво би било да се научите да пишете. Това, което сте написали, наистина е вярно.

fallback