Архив: Булфото
fallback

Близостта на училището до настоящия/постоянния адрес на детето да е с най-голяма тежест при приема в първи клас.

Това е записано в проект на изменение и допълнение на Наредба 10, публикуван на сайта на Министерството на образованието и науката за обществено обсъждане, съобщава "Монитор".

При спазване на този критерий, кандидат-първолаците ще се разпределят в три групи – като в първата попадат деца, чиито родител е с постоянен/настоящ адрес в прилежащия район на училището и не е променян в последните над 3 години преди подаване на заявлението.

Във втората група този срок е от една до три години. В третата ще попадат деца, чиито родител е с постоянен/настоящ адрес в прилежащия района на училището, но местоживеенето е бил променено през последната една година преди подаване на заявлението.

В последната четвърта група пък ще са хлапетата, чиито родители са с адрес изън прилежащия район на училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Пародия

преди 6 години

Интересно как решиха да е точно 3 години, а не например 5 или 7... Вземат се изключително тесногръди мерки само за няколко училища в центъра на София. Аз пък не искам да записвам детето си в центъра и да пътувам по час. Искам то да бъде грамотно и емоционално интелигентно. С този неадекватен принцип за уседналост ще ощетят честни данъкоплатци, които са си сменили постоянния адрес. Сигурна съм, че фиктивните адреси могат много лесно да се проверят при желание.

21

Анонимен

преди 6 години

Логично е да се има в пред вид момента на уседналост,защото няма как ти и родителите ти десетилетия наред да плащате данъци за квартала в който живеете и накрая за вашето дете да няма място.Въпросното място е заето от някой,който живее в Перник,но работи в София близо до училището и му е удобно отивайки на работа да води наблизо и детето си.

20

Анонимен

преди 6 години

Не в друг квартал, на съседна улица се преместих пак в същия квартал. И сега нулирам брояча. А живея тук от 40 години...

fallback