22

Пародия

преди 6 години

Интересно как решиха да е точно 3 години, а не например 5 или 7... Вземат се изключително тесногръди мерки само за няколко училища в центъра на София. Аз пък не искам да записвам детето си в центъра и да пътувам по час. Искам то да бъде грамотно и емоционално интелигентно. С този неадекватен принцип за уседналост ще ощетят честни данъкоплатци, които са си сменили постоянния адрес. Сигурна съм, че фиктивните адреси могат много лесно да се проверят при желание.

21

Анонимен

преди 6 години

Логично е да се има в пред вид момента на уседналост,защото няма как ти и родителите ти десетилетия наред да плащате данъци за квартала в който живеете и накрая за вашето дете да няма място.Въпросното място е заето от някой,който живее в Перник,но работи в София близо до училището и му е удобно отивайки на работа да води наблизо и детето си.

20

Анонимен

преди 6 години

Не в друг квартал, на съседна улица се преместих пак в същия квартал. И сега нулирам брояча. А живея тук от 40 години...

19

Анонимен

преди 6 години

Ми върнете крепостничеството, бе другари.

18

Анонимен

преди 6 години

Добре, аз едно да попитам тия *** -като съм се преместила да живея в друг квартал на града преди една година и наистина вече живея до училището, в което искам да запиша детето си, пак няма да успея, защото нямам 3 години. Е какво ще трябва да го карам сутрин 10 км. В стария квартал, защото съм живяла там 40 години? Пълна простотия.

17

Боже,Божеееее,

преди 6 години

И тая тъпотия доживяхме ...На кату..ните,които за избори се преселват в посочено направление уседналост не искат,искат за дечицата ни. Безумието наше вече покори и най-високите върхове. Мисля,че това не е достатъчно. Трябва да им снемат пръстовите отпечатъци на ръцете и краката и да им сканират зениците.......Какво ли ни чака още?

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Не, драги, българинът е тарикат ... А парите за обучение на децата не са деттски надбавки, за да се дава на всяко дете до определен доход на родителите. Училището е организация с идеална цел. Училищата не формира печалба от дейността си. Ние ги издържаме от данъците си. А ЧАСТНОТО УЧИЛИЩЕ ФОРМИРА ПЕЧАЛБА като ТЪРГОВСКО ПРЕДПРИЯТИЕ. Ако им се дава от държавния б-т, т.е. от нас, ние им помагаме да печелят, И ТО - МНОГО! Аз не искам моите пари да обогатяват друг!

15

Анонимен

преди 6 години

До Ха ха хоКъде да връщаха комунизма - въпреки чеКОМУНИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ НЯМАШЕ! А комунизъм е нещо добро и правилно - близо до демокрацията. Равенство пълно никога не може да има - такава е човешката природа. Но сегашната канибалска анархия - е, това на никъде не върви. Просто от соца трябваше да остане редът, боят против корупцията, доброто здравеопазване, и образование за всички. БЕЗ ПРИВИЛЕГИИ! И да се даде правилна възможност за частната инициатива и собственост, защото ОБЩОТО РАЗВРАЩАВА!

14

Анонимен

преди 6 години

Трябва да може всеки да си запише детето където иска. Така училищата ще се борят за ученици и да си вдигат репутацията. Субсидията трябва да следва детето. Ако субсидията е 100 лева, а някой си запише детето в частно, което струва 3000 - родителя поема 2900, а държавата 100. Като имаш пари пак плащаш данъци, че и повече, защо нечии пари да хранят чужди/образовам чужди деца. Децата на богатите деца нямат ли пари. Аман от соц практики, който няма пари да почне да работи. Българина е мързелив

13

Анонимен

преди 6 години

До По АнонименДокато делим хората и училищата на "елитни" и простосмъртни щке има ЛОШИ училища. Това е подла гавра с демокрацията и с хората, които "скачаха". Къде са принципите на "РАВЕН ШАНС" и "РАВЕН СТАРТ"!? Явно при парите от приватизацията. Безобразие е да се учи по различни програми, различни учебници и различни пособия, различна по качество материална база. Това обезверява и отблъсква малкия човек. Децата са най-чувствителни към неравенството. Там то е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. То ги ПОКВАРЯВА!

12

Кривондел

преди 6 години

Значи вместо тест и субсидията да следва детето... Феодален критерий. И ако искаме нормалност - в частно.

11

Анонимен

преди 6 години

В другите градове, където дори не могат да си запълнят бройките, ще може ли да се нарушава този принцип, за да се запълват местата?Защото София не е България.

10

DIDI

преди 6 години

До Бай ИванДа, напълно стгласно. Но всъщото време има адски много майки, които ги мързи и искат да си останат вкъщи възможно най-дълго...

9

Анонимен

преди 6 години

До По АнонименТо и оня гепаджия със суджука е мислил за децата си *** така не бива!

8

Men

преди 6 години

Софиянци винаги са се опитвали да си нагодят цялата държава единствено и само в тяхна полза! Поредния закон, който обслужва само техните интереси. Цялата държава работи, за да хрантути шепа софиянци.

7

Анонимен

преди 6 години

Софийското жителство беше единственото читаво нещо при соца.

6

По Анонимен

преди 6 години

До АнонименА ти като говориш на "нема" си голям гражданин, всеки има право да търси за детето си най доброто, проблема е че и има много лоши училища, не е проблем с отседналост!

5

преди 6 години

Върнете софийското жителство и отменете всички регистрации в София за последните 10 г и кой откъде е !

4

Й.Съндъкова

преди 6 години

Има още общиснки имоти за припознаване от бивши наследници. Не мога да ви строя училища и дестки градини , защото трябва да се краде, ще тъпчете в наличните и ще правите "дарения" да ви огрее.

3

Бай Иван

преди 6 години

Проблема не е че липсват места в първи клас, а че липсват места в качествените училища. С детските градини и яслите е още по-голям проблем. И някои хора не осъзнават че има родители които искат да ходят на работа, но се налага да си седят вкъщи и да си гледат децата. А от това губи най-много държавата. Вместо родител да ходи на работа и да му прибират данъците той трябва да си седи вкъщи и държавата да му плаща докато детето стане на 3 г. Смахната работа.