Снимка: Булфото, архив
fallback

Критериите за прием в първи клас ще бъдат променени догодина, заяви Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София, пред БНР.

Oще по темата

С цел туширане на създалото се напрежение сред родители на първокласници, които живеят близо до столични училища, но чиито деца  не са приети на първо класиране, от МОН поеха ангажимент да преразгледат въпросната наредба, обясни Кастрева.

През тази година десетки деца, живеещи на метри от оградата на столичното 51-во училище, са останали извън първото класиране. Подозренията са, че много от родителите на приетите деца са променили адреса си непосредствено преди кандидатстването. Заради това родителите им се оплакаха на главния прокурор.

Кастрева уточни, че за да няма проблеми и през следващата година, ще се мисли за въвеждане на уседналост.

"Спецификата на София във връзка с административното делене на града се оказа определено препъни камък в реализирането на тази политика, свързана с административните райони , предвид обстоятелството, че има училища, които са в гранични зони“, допълни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

51у_ще

преди 6 години

Преди 52 г. Кварталното ни училище беше най-обикновенно ,,бяхме 7 деца от един блок в един клас .имахме прекрасни учители. Сега сьм в стрес дали внучето ми ще учи в моето у_ще? В ясла не ни приеха....

10

Анонимен

преди 6 години

в кв. захарна ф-ка изобщо няма училище. децата къде да ходят,като другите у-ща са заети? в пазарджик ли?

9

Анонимен

преди 6 години

Нали всички сме равни бе? Що пак се оказва,че някъде има и по-равни?Какви са тия местоживеения и адр.регистрации и то за училище? Истината е,че кадърните учители преподават в централните райони,никой няма да ги избута в периферията на градовете или по селата и затова всички родители се натискат да дават децата си да учат в тези училища.А останалите,какво да правят!Затова връзки,лакти,бой,подсечки,пари,рушвети,лъжи и измами! Който може се оправя,който не може да,си бере гайлето!

fallback