11

51у_ще

преди 6 години

Преди 52 г. Кварталното ни училище беше най-обикновенно ,,бяхме 7 деца от един блок в един клас .имахме прекрасни учители. Сега сьм в стрес дали внучето ми ще учи в моето у_ще? В ясла не ни приеха....

10

Анонимен

преди 6 години

в кв. захарна ф-ка изобщо няма училище. децата къде да ходят,като другите у-ща са заети? в пазарджик ли?

9

Анонимен

преди 6 години

Нали всички сме равни бе? Що пак се оказва,че някъде има и по-равни?Какви са тия местоживеения и адр.регистрации и то за училище? Истината е,че кадърните учители преподават в централните райони,никой няма да ги избута в периферията на градовете или по селата и затова всички родители се натискат да дават децата си да учат в тези училища.А останалите,какво да правят!Затова връзки,лакти,бой,подсечки,пари,рушвети,лъжи и измами! Който може се оправя,който не може да,си бере гайлето!

8

Анонимен

преди 6 години

Селенджосите наводниха Столицата и проблемите започнаха един след друг!

7

Анонимен

преди 6 години

Вече има първолаци, скъсани на приемен изпит, преди да са научили буквите. Как да му се живее на човек, като порасне, в такава държава.

6

Аз

преди 6 години

И още нещо: като късогледите ни политици затриха икономиката на по-малките населени места, няма как да обвиняваме хората, че се опитват да си оправят живота другаде - в чужбина или в големите градове. Общините ТРЯБВА да осигурят места в детски градини и училища за ВСИЧКИ деца, при равни условия на подготовка и обучение. Записано е и в Конституцията. Само че е по-удобно да се прави бизнес и с това. Пример - Австрия. Нанасяш се, отиваш в кварталната градина и детето ти е записано. Без условности.

5

Аз

преди 6 години

Естествено пак се подхожда късогледо. Проблемът няма да се реши каквито и критерии да залагат. Трябва да се направи истинска ОБРАЗОВАТЕЛНА РЕФОРМА, за да не тичат хората към определени училища, където подготовката е по-добра от другаде. И 200 години уседналост на рода до девето коляно да въведат, все тая докато образованието ни е в това състояние.

4

запознат

преди 6 години

Какво значи "през тази година"?!А миналата година как беше? Набор 2009 е най-големият след 1989г. Проблемите бяха още по-големи.Хора живеещи в района от преди да се роди детето им в собствено жилище, посещавало детска пак в района, плащащи данъци отново там и ... греда, не прието в първи клас.Миналата година говориха същото, промяна няма. Тази пак някакви обещания за промяна от ...догодина.Докато се наканят и първолаци ще са набор 2012, а той е на-малкият от 1945г. Честито!

3

Анонимен

преди 6 години

Защо само за 51-во се говори има и други училища със същия проблем, например 73-то. И добре , че се мисли за догодина, но защо не се замразизаписването на училищатата със жалби, а те си се записаха, пък останалите да чакаме догодина с новите правила да запишем 8 годишните си деца ли?

2

Анонимен

преди 6 години

A тазгодишникте първокласници до догодина ли да почакат?

1

Анонимен

преди 6 години

Откриха Америка. В Испания адресната регистрация важи 3месеца, и се изисква при смяна на адреса(промяна) последно платен ток,вода, наем+ договорът за наем. Децата се приемат по уседналост