fallback

В 8 часа днес започва зрелостният изпит по български език и литература за дванадесетокласниците. От 30 възможни теми за писане се падна № 24.

Изпитът ще бъде разделен на 3 модула. По време на първия и втория не може да се излиза от стаята, а в третия това може да стане след 90-ата минута, но тогава ученикът трябва да предаде своята работа.

"Ще имаме 102-ма ученици на изпит, които не са от нашето училище. Във всяка класна стая ще има камери, които са свързани с МОН. Учениците това го знаят и няма да преписват", сподели за Bulgaria ON AIR директорът на столичното 51-во СОУ "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Той е на мнение, че забраната за излизане ще даде резултат, защото учениците получават отговорите, отивайки до тоалетна, където са извън обхвата на камерите. По думите на директора учениците са свикнали с камерите, вече не им обръщат никакво внимание и няма да изпитват притеснение от тях по време на изпита.

В 10 часа започва и матурата по български език за седмокласниците. За тези от 51-во СОУ Асен Александров е убеден, че знаят достатъчно и ще се представят добре. "Надяваме се тази година оценките да са още по-добри от предишното външно оценяване", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 6 години

"Най-охраняваното събитие - Матурите" не бих казал. Аз лично бях на моята матура днес и половината зрелостници си вадеха резервине смартфони и то на есето без абсолютно нищо да стане! Кво стана? Нали трябваше да има някъкви мобилни заглушители във всяко училище? И то кво толко де,нали накрая пак всички ще сме във Фантастико на касата

28

Idje v

преди 6 години

Pasi Boje bg policai pone!

27

Анонимен

преди 6 години

До абсурдистанПрав сте, дали се преписва или не на един изпит въобще не е важно, важното е бира, чалга и здраве да се лее, че да е пълно щастието!

fallback