Снимка: архив, Булфото
fallback

Оброзавателният служебен министър проф. Николай Денков обяви, че няма достатъчно медицински специалисти, за да има във всяко училище лекар.

Но има предложение на първо време при критични ситуации учителите да звънят на личните лекари на децата, каза той пред БНТ.

Oще по темата

Денков уточни, че в момента се търсят бързи мерки, а повод за тях е нелепата смърт на 11-годишно момиче след удар в корема от нейн съученик в столицата.

"Във всяко едно училище нямам как да има лекар, а общопрактикуващият може да прецени дали да се звънне на 112 и дали му трябва спешна медицинска интервенция. Все пак учителят не е лекар, трябва да го освободим от тази тежка отговорност", уточни Денков.

"Няма как поне в следващите 2 години да има лекари във всяко едно училище, просто няма толкова специалисти у нас. Но ще обсъдим дългосрочни варианти", коментира още служебният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

на времето как имаше поне медицинска сестра ????????? или сега защото демокрация и няма..... Жалка изчезваша от картат държава

19

нн

преди 7 години

Няма и да има освен доброзорно да ги натикате в тези.....ненормални условия на работаНе може да се работи с безотговорни Хора и да се търси отговорност и вина само на лекаря

18

Анонимен

преди 7 години

"Във всяко едно училище нямам как да има лекар, ..."--- А, бе, "професоре"! Как можеше, преди ти да се родиш в Стара Газора, да има ВЪВ ВСЯКО училище лекарски кабинет с лекар и медицинска сестра, а сега да "няма как"?Как можеш да обясниш това "няма как"? Няма как да го обясниш, нищо, че си "специализирал" насам-натам (да видиш свят само). Аз мога да ти го обясня, но не си струва да споря с неискрени индивиди.

fallback