Снимка: архив, Булфото
fallback

Задължителните психотестове за учителите ще претърпят промяна. След масовото недоволство на педагозите Образователното и Здравното министерство ще преработят наредбата, с която се искаше всяка година учителите да минават на преглед при психиатър, съобщава Нова тв.

Почти няма ученик, който да не е имал проблем със свой учител. От другата страна застават учителите.

В първия утвърден вариант на наредбата беше записано изискването всеки учител до 30 септември да носи бележка на директора на училището, че е психически здрав.

Някои ученици смятат, че психотестовете за учителите не трябва да бъдат задължителни, други обаче са категорични, че такива трябва да има.

Сега на ход е работната група, която да измисли как учителското недоволство да стихне, а сигурността на децата да е гарантирана. До дни експертите трябва да бъдат окончателните промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

do преПродавател

преди 7 години

Явно пак усвояват някакви пари. Тези дето гласуват тези закони бавят закона за минималните наукометрични критерии от 2013 година- абе все НЕ МОГАТ да го гласуват и се пръкнаха едни псевдоинтелигенти с титли, дето започнаха да усвояват и парите за наука. Технологичните паркове са тяхно дело. Само дето технологии няма. И всичко при тези е едно псевдо. И ще е така - докато няма пълна лустрация, защото бившите служители на ДС, военното крило, е дойенът на цялата корупция в обществото и на бедите.

12

ПреПродавател

преди 7 години

Както и да го смяташ, работата е изкукала. Нямам нищо против да ида на тест. Така наречената трудова медицина винаги те изкарва здрав. Ако се окаже, че съм изкукал, трябва да ме лекуват, трудоустроят, пенсионират по болест. Кеф! Ама друг път. Другата подробност е, че депутат можеш да станеш ако си луд, болен, полуграмотен или осъждан, а даскал - не! Ега ти престижната професия!

11

Кирил Софийски

преди 7 години

Пак изкелифенчиха нещата! Психотестовете трябваше да са за психясалите бабички!Не ,че и тия неграмотните не трябва да го минават, но за тях по са наложителни тестове за грамотност !

fallback