Снимка: Facebook

Над 20 млн. лева се инвестират тази година в основни ремонти и ново строителство на учебни и детски заведения в София, каза пред "Фокус" кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя уточни, че се ремонтират основно 51 детски градини и училища, приключва строителството и на 6 нови сгради.

"Започваме строителството на три обекта до края на годината, те ще бъдат завършени през 2017-а. Това са години наред последователни усилия, които определено подобряват средата в София. На много места инвестираме, за да се чувстват учителите по-добре и да могат да се спестяват средства", каза още кметът.

Йорданка Фандъкова допълни, че основните инвестиции се правят в повишаване на енергийната ефективност, а това намалява разходите на училищата и детските градини. "Така тези средства остават в училищата, за да подпомагат учебния процес", уточни градоначалникът. Кметът каза още, че инвестициите в мерки за сигурност и енергийна ефективност продължават.

"Промените в образованието трябва да се насочени към повече практически познания, към родолюбие и възпитание", коментира още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase