Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Space Camp предоставя възможност за контролирано порастване на децата. За 6-дневен тренировъчен лагер имаме наука, работа в екип, технология и обучение. Space Camp Turkey е учебен тренировъчен лагер - един от трите такива в световен мащаб. В него деца от 9-15 годишна възраст имат възможността да се запознаят с учени, докторанти, специалисти от цял свят в областта на науките, свързани с космонавтиката. Лагерът преминава под формата на игра и едно въвличащо обучение. Това каза Гергана Райжекова от Центъра за творческо обучение в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Новата кампания за следващото издание на Space Camp ще стартира през октомври, с което деца от 9-15 годишна възраст могат да кандидатстват за участие. Новите теми за есета ще бъдат обявени на Facebook  страницата и на сайта на организацията. Започва и работата с партньорскитe училища.

От тази година стартира програмата "Бъдещи изследователи" на Space Camp, която предлага провеждането на конференции с тренери от учебния лагер съвместно с партньорските училища, както и целогодишна връзка с тях.

Двама от финалистите в Space Camp – Ясна Петрова и Йосиф Маринов представиха своите отличия и споделиха впечатленията и преживяванията си по време на тренировъчния лагер.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase