Снимка: Архив Reuters
fallback

33 изпитни работи бяха анулирани днес на държавния зрелостен изпит по български език и литература, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

19 от тях са анулирани заради преписване, а 14 за ползване на мобилна техника по време на изпита.

Най-много анулирани работи има в Благоевград – 7, Пазарджик – 6, Бургас – 6 и Кюстендил – 3.

От МВР пък съобщиха, че работят по три сигнала за търговия с отговорите на матурите. За момента от полицията обаче не посочват от кои части на страната са дошли сигналите, пише "Фокус".

48 026 ученици се явиха днес на държавния зрелостен изпит при първоначално заявили желание за участие 52 575.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хихи

преди 7 години

Ей сега гледам една девойка със самочувствие на опашката в Билла. Носи в ръка някакво помагало за матура. Сметката й беше 5,82 и тя предложи на продавачката 0,08ст. за да й върне ресто по-лесно. Едно ми стана ясно - със сигурност няма да се явява на матура по математика.Те не могат да смятат още, къде са ми тръгнали да се справят с живота ;)

7

Анонимен

преди 7 години

В цивилизованата Европа спипат ли те да преписваш или да плагиатстваш ти спират правата в срок до 5 години. Дано някой да се сети да въведе подобна мярка и в България, че главно висшисти- ***.и почна да бълва системата...

6

Анонимен

преди 7 години

Голяма демокрация,голямо развитие на личността,голяма работа!50 хил.зрелостници били охранявани от 10 хил. надзиратели и още толкова камери!Както си е и в държавата-на 5 млн население- 1 млн полиция,армия,контролни органи,администрация!

fallback