Снимка: Булфото, архив
fallback

След като главният прокурор Сотир Цацаров поиска да се забрани носенето на бурки, а пък кметът на Пазарджик Тодор Попов направи такова предложение до местния парламент, сега депутати от Патриотичния фронт готвят законопроект, с който да се забрани носенето на покривала на публични места.

Oще по темата
От групата на Патриотите настояват още просветното министерство да въведе задължителни униформи в българските училища и така да се подчертае светският характер на образованието у нас, като се ограничи носенето на религиозни символи.

"Провокациите към светския характер на държавата са насочени и към българското училище", обясни Милен Михов пред БНР.

Според него нормативно уредено въвеждане на униформи в училищата е наложително, за да бъде защитено училището от фундаменталистки и ислямски провокации.

"Тук не става въпрос за традиция, този тип облекла не са били присъщи на българските мюсюлмани. Те са привнесени и са опит за моделиране на обществени настроения с антидемократичен и антиевропейски характер", посочи той.

"Този тип облекло е символ на идеология, която използва религията за политически интереси. Този тип облекло се превръща в обществен политически символ", допълни депутатът от ПФ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

тя

преди 8 години

Елитни училища в света са с униформи!

66

Shark

преди 8 години

Нова ли била идеята. Та учениците не ходят с униформи само през последните 25г разпасаност!!! УНИФОРМИ ВИНАГИ Е ИМАЛО, ДОРИ ПРЕДИ 1944г. НОВА ИДЕЯ, СЕГА КАЖЕТЕ ЧЕ И НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ОТКРИТИЕ ИСКАТЕ. СЪСИПАХТЕ ВСИЧКО, СЕГА ПОЧВАТЕ СЪЩОТО ОТНАЧАЛО, И ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЧЕ БИЛО ВАША ИДЕЯ, МИЗЕРНИЦИ!!

65

Анонимен

преди 8 години

За униформата, против цената. Знаете ли колко струва една униформа? Иначе е добре, когато има униформа, тъмни дънки по избор и тениски, блузи и суитчъри, якето пак твои избор, но е скъпо. Иначе униформата не е обезличаване, а принадлежност към определена общност, имало я е от векове и сега я има в най-престижните учебни заведения, не асоциирайте синята престилка с бялата якичка, различно е. С униформа днес може да си модерен и да ти е удобно.

fallback