Снимка: Булфото, архив

Второ нападение над учител само за седмица. Този път мъж е заплашил с нож преподавател на дъщеря си.

Гневният родител е влязъл с хладно оръжие в учителската стая в хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" в Добрич и е отправил заплахи към учителя, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Още по темата

Още с влизането си в стаята бащата е забил нож в масата.

Полицията е задържала 49-годишния нападател в двора на училището. От него е иззето и ловно оръжие и разрешителното за притежаването му, допълват от Областната дирекция на МВР.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието Христо Боев обясни, че все още се изяснява причината за нападението.

Той коментира, че преди дни на среща с училищни директори са обсъждани мерки и добри практики в охраната на учебните заведения в рамките на бюджета, с който разполагат.

Само преди три дни майка удари учителката на сина си в училище в Разград.

Оказа се, че детето се опитвало да уцели своята преподавателка с хилка за тенис и топка и след направените няколко забележки учителката ги прибрала.

Когато дошъл родител на момчето, учителката излязла да се срещне с него и да върне хилката и топката.

При срещата майката на ученика започнала да обяснява, че няма право да взема хилката на детето й, защото е скъпа, обиждала преподавателката и накрая я ударила по лицето пред смаяните й колеги и ученици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase