Снимка: Facebook
fallback

В кабинета на ректора има друга подписка, която ме защитава, а второкурсникът, който твърди, че съм го канил на срещи, ми предлагаше пари, настоя набеденият за палавник гл. асистент Чавдар Стоянов.

Пред "24 часа" той твърди, че ще предостави документи, които го оневиняват. По думите му те показвали, че и колегите му, и студентите, са взели неправилно решение спрямо него.

Асистентът категорично отрича да е имал сексуални намерения към студента. И твърди, че просто го е поканил на разговор, в удобно за него време, защото забелязал, че има трудности в увояването на учебното съдържание.

"Бях готов да му предоставя всички лекции в писмена форма, включително да му подаря три от моите книги. Той възприе този мой подход като някакъв несвойствен интерес към него, като желание за близост, каквото категорично няма", пише той като обяснение на случката до декана на Юридическия факултет асистентът.

Oще по темата

Както Dnes.bg писа над 100 студенти от Юридическия факултет в Софийския университет са внесли подписка с искане за дисциплинарното му уволнение. Причината – скандалното поведение на преподавателя, който предложил на второкурсник лесна заверка срещу 100 лицеви опори без тениска.

Според жалбата на студента Чавдар Стоянов го накарал да остане след лекциите и му обяснил, че е бисексуален. Казал му, че го харесва и желае да излязат на кафе. Според студенти от СУ асистентът правил това и с други свои възпитаници. Освен това той влизал в аудиториите с въоръжена охрана. Гардът сядал в дъното на стаята и на съседното столче оставял оръжието си. Понякога влизал и в ролята на квестор.

Студентската подписка вече е разгледана от факултетния съвет на факултета. Залата, в която се провело заседанието се оказала тясна за всички студенти, които искали да присъстват.

Доц. Кристиан Таков се обърнал към младите хора с думите: "Колкото повече казвате, толкова повече доброто ще спечели!".

Членовете на съвета гласували явно и единодушно с "да" за уволнението на Чавдар Стоянов. Окончателното решение за уволнението на асистента обаче е на ректора, който му е работодател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Янева

преди 8 години

Че тоя направо се е отепал за поста правосъден министър на ГЕРБ ! Боко може да го праща да опрасква мъжките магистратки - и ще има кеф за двете страни!

41

тиква

преди 8 години

До Учител вижте и репортажа от вчера, жълтия Блиц го беше пуснал.Ми той не изглежда гей за разлика от въпросните студентчета.Това абсолютно сериозно.

40

ФАШИСТ

преди 8 години

да го изпратят на "военна комисия " и там да "отвори бузи " и специалистите ще кажат истната

fallback