Снимка: Reuters, архив
fallback

Съдържанието на учебниците ще бъде качено на обща електронна платформа, съобщава "Стандарт". Целта е всички ученици и учители да имат достъп до въпросното съдържание.

Oще по темата

От Просветното министерство са поканили всички издателства, които имат интерес, да подготвят проекти, с които да обяснят какво обучение могат да предложат на учителите.

В момента много от издателствата имат електронни учебници, но всички те използват различен софтуер, а учителите обикновено работят само с един от тях. С нововъведението обаче платформата ще е една за всички учебници.

Идеята е това първо да се въведе от пети до седми клас, като се създадат групи от общо 600 учители от цялата страна, които да бъдат обучени как да боравят с платформата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

!

преди 8 години

Няма да се случи. Не защото не може- това можеше да се организира още преди 10 години. Не може, защото "нашите хора" ще загубят печалби, а това е водещото в отрасъла "образование", която се чудя защо не го тикнат в "търговия"-та, заедно със здравеопазването и да приключваме.

4

идея

преди 8 години

Идея- всички училища да се съберат онлайн .Да се уволнят всички директори и учители ,а децата да се изпитват онлайн . След това ако някой е по - умен да ходи да учи в Университет .И не е зле университетите да се намалят наполовина.

3

кво образование

преди 8 години

Образователната система е самоцелна и тя няма за цел обучение на децата ,а просто получаване на заплати от доморасли инспекторки ,директорки и пенсионерки ........Един шут за тази система ,а образованието трябва да е онлайн . Другото са женски глупости .

fallback