Снимка: Reuters, архив
fallback

Ученичката от 10 клас Никол Патлеева от Първо СОУ "Свети Седмочисленици" в Търговище е единственият представител от България, класиран за летния лагер на Йелския университет в САЩ.

Всяко лято университетът в Йейл провежда двуседмичен обучителен лагер за изявени млади лидери от цял свят, съобщиха от ръководството на училището, цитирани от БТА.

Обучението е в три категории: политика, право и икономика; международни отношения и сигурност; наука и иновации.

Тази година сред световните млади лидери има и момиче от България. Никол е ученичка с профил "природоматематически" с интензивно изучаване на английски език. Тя успява да се пребори в жестоката конкуренция с 300 000 кандидати и след серия от есета и писмени разработки на различни теми е приета в семейството на изявените млади лидери в света.

В периода 25 юли - 7 август тя ще живее в кампуса на университета, ще посещава лекции на водещи преподаватели и ще има възможност да работи заедно със свои връстници от цял свят. С високите резултати, които постигна в конкурса момичето печели и пълна стипендия за участието си.

Никол ще бъде част от екипа по програма "Наука и иновации" с насоченост в областта на архитектурата, която е нейна мечта и цел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

the echelon

преди 9 години

До СМЯХНе виждам как точно реши, че знаеш произхода на момичето.... твой си е проблема, но все пак не ти прави чест да омаловажаваш постижението на момичето по този изключително долен начин.

22

биби

преди 9 години

Абе какво му се връзваш на тоя,че то отдавна повечето го знаеме това за рептилците.Остави го да си сменя кожата.

21

Не лъжи!

преди 9 години

16,Не баламосвай хората!Прием с предимство във висше училище имаше по всички специалности. Но не за това пише 12.Той пише за това, че беше много важно в характеристиката ти да е отбелязано, че още като пионерче си бил на ръководна изборна длъжност в пионерската организация. После и в комсомола. Тези позиции бяха нещо като "запазени места" за децата на партийни величия, на активни борци и на шефове.Изкуственото надуване на оценките на децата на големците също беше факт в училище навремето.

fallback