Снимка: University of Twente
fallback

Специалисти по развитие на революционните технологии ще гостуват у нас, за да стимулират свежи български умове да станат част от новите бакалавърски и магистърски програми на изследователски университет No 1 в Холандия.

На 25 март в София и 26 март в Пловдив представители на University of Twente ще направят безплатна презентация пред желаещи за нови знания в сферата на бъдещето - технологиите.

Кандидатите за студенти ще научат как биха могли да се развият в сферата на нанотехнологиите, инженерните науки или управлението на фирми. Сред завършилите най-добрия изследователски университет в Холандия са много откриватели на нови устройства и постижения в областта на технологиите, сред които има и българин.

Павел Чолаков, завършил "Финансов мениджмънт", създава уникално мобилно приложение, което превръща телефона в личен диетолог и прави индивидуален хранителен режим, съобразен с нуждите и желанията на всеки.

Друг чуждестранен студент от холандския университет създава революционна технология за оптичен диск, който може да "надживее" човечеството – дискът е буквално неразрушим и може да побере иформация, много повече от тази, която си представяме.

Висшето учебно заведение е известно и като „Университетът на предприемачите в Европа“, заради значителния брой компании създадени от възпитаниците му - над 800.

University of Twente е сред топ 200 на най-добрите в света. Той е и домът на MESA+, един от водещите изследователски центрове по нанотехнологии, който разполага с модерна материална база, специализирани лаборатории и отлични изследователи.

Днес в университета учат и работят над 10 000 студенти и 3 200 преподаватели, като се предлагат над 30 стипендии за кандидати за магистърски програми.

Презентациите на новите холандски програми в София ще бъдат в хотел "Кемпински Маринела", а в Пловдив - в хотел "Тримонциум".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

До 4 -ти си 100%прав

преди 9 години

Но пропускаш нещо важно - места в университетите бол, но я се опитай да станеш докторант! Редовните докторантури със стипендия са за "наши деца".За останалите - да се опитат да направят свободна докторантура за сметка на свободното си време, докато работят, а после ще ги разиграваме като маймуни, та да получат научната степен след години, когато вече няма да им послужи за кариерно развитие - така преподаватели в университетите не достигат, всеки чете лекции в по 10 ВУЗ-а и лесно става професор!

6

Нищо чудно,че търсят

преди 9 години

студенти у нас.Преди дни наши средношколци пак взеха медали на международна олимпиада но това бе съобщено "с половин уста" - медиите бяха заети да се вайкат дали 15-годишната Камелия ще се омъжи за 10 г. по-възрастния от нея ром.От медиите се разбра, че отличник, работещ по специалността си в Лондон е обявен за посредствен и за "мияч на чинии" от едно от "феодалните старчета".Мислите ли, че прес-аташетата от чуждите посолства не докладват всичко това? После идват и привличат кадърните ни деца

5

Анонимен

преди 9 години

тоест, им омръзнаха маймунките от колониите и събират бели, бъдещи холандци. ама това го правят май всички бели държави в Европа, а ние се чудим как да увеличим 12 годишните майки и продажбата на мургавки бебета за бъдещи джебчии. вече се съмнявам, че някой дори ще ни иска територията, след като всичко се изсече, замърси, продупчи и напълни с безполезни човеко-подобни необразовани, искащи престъпници.

fallback