Анелия Клисарова, снимка БТА
fallback

Министърът на образованието и науката професор Анелия Клисарова смята, че не бива академичната година да бъде изгубена заради студентската окупация. Това не бива да се допусне нито от ректорите, нито от студентите, заяви министърът в Добрич.

„Всеки млад човек има право и трябва да изразява гражданската си позиция. Нека да помислим, правилно ли е това да се случва в университета? Защото има и много млади хора, които имат друга гражданска позиция, трябва да уважим и тяхната. Не бива образованието да бъде свързано с политиката, ако искаме да имаме добро образование”, смята министърката.

Oще по темата

По думите й младите хора са достатъчно отговорни да не загубят учебната година заради гражданската си позиция, но в крайна сметка решението е тяхно.

Клисарова бе категорична, че стратегията за висше образование ще бъде дискутирана със студентите и подчерта, че от особена важност е да се акцентира върху връзката между средното, висшето образование и бизнеса.

С директори на училища и детски градини от Добрич министърът обсъди проектозакона за училищното образование и предучилищното възпитание. Като най-сериозни проблеми в средното образование бяха очертани отпадането на учениците от училище и младежката безработица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Радикално решение

преди 10 години

Академичната година трябва да бъде загубена за протестиращите. Останалите да слушат и посещават лекциите в други аудитории, които не са блокирани, ако ще в друга сграда. На отсъствуващите протестиращи да се анулира семестъра и да не се допускат до изпит. На местото на протестиращите даскали, други преподаватели със същата специалност. Прекратяване на договора с такива даскалчета. Радикално трябва да се подходи, за да няма повече изгъзеци в образованието.

24

vazdarjatel

преди 10 години

te taya vav vtornik kak beshe se nacepila nee verno

23

Анонимен

преди 10 години

Академичната година не трябва да се губи заради дебелокожието на управляващите партии. Да се махат и да си учим спокойно.

fallback