Снимка: Reuters
fallback

Всеки четвърти българин пие често, а всеки осми се налива със спиртните напитки всеки ден, съобщи Нова телевизия, позовавайки се на данни на Национална здравна стратегия.

Това породило идеята да се въведе обучение за вредите от консумацията на алкохол още от детската градина. Такива мерки предлагат от здравното министерство.

Факторите, заради които нашенецът най-често прибягва към алкохолната течност, са стрес, проблеми в семейството, а също и безпаричие.

Подобно бягане от действителността, обаче не само, че не помага за справяне с проблемите, но и води до зависимост, алармират специалистите.

Според статистиката, консумацията на бира в последно време води пред тази на вино и ракия. Тревожна е статистиката и при младежите. Повече от 65% от 16-годишните признават, че са опитвали алкохол поне веднъж през последния месец, а всеки пети признава, че е злоупотребил с чашката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

бг

преди 10 години

Знаейки за вредата от алкохола, все повече мъже и жени се включват в кампанията за активното му унищожаване.Някои го унищожават със салата, други без...

17

stoneg

преди 10 години

Алкохолът,дрогат,сексът,и цигарите са личен избор независимо от възрастта и на 12 да си щом си се напил значи ти е било приятно или си искал да се докажеш пред някого с това личен избор.

16

ММ

преди 10 години

Всеки пети е опитвал дрога, те се запритеснили за алкохола. Освен това половината пушат.Източник: аз.

fallback