Снимка: Архив Булфото

Най-добре управляваният от финансова гледна точка университет в България е Русенският, каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на тържествена церемония по случай началото на новата академична година.

Образователният министър Сергей Игнатов пък отбеляза, че той е пример за добра спойка между бизнес и образование.

На събитието присъства и министърът на спорта Свилен Нейков.

През тази година Русенският университет обучава студенти по 48 бакалавърски специалности, от които пет са нови, съобщи ректорът проф. Христо Белоев.

Десет от студентите са приети с отличие във висшето учебно заведение.

Много силен е интересът към задочната и към дистанционната форма на обучение, отбелязаха от висшето учебно заведение.

Министърът на образованието Сергей Игнатов връчи дипломи на избрани по новия закон за развитие на академичния състав доктори, доценти и професори, сред които са депутатът доц. д-р Любомир Владимиров и заместник-ректорите на висшето училище проф. д-р Николай Михайлов и проф. д-р Ангел Смрикаров.

След церемонията вицепремиерът и двамата министри ще открият официално и основно ремонтираното Второ общежитие на университета.

В него живеят 300 студенти. Стойността за модернизацията на сградата е 4 587 800 лева. В общежитието има обособен сектор за гостуващите български и чуждестранни преподаватели на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

С новата леглова база местата в студентските общежития към висшето училище са 2000.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase