Снимка: БГНЕС
fallback

"По данни на главния секретар на МОМН в над 80% от училищата в страната могат да се получат допълнителни средства за Коледа и те ще зависят от делегираните им бюджети", каза министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов.

Размерът на средствата за Коледа ще е различен и ще зависи от делегираните бюджети на училищата, уточни министър Игнатов.

Учителите ще получат допълнителни пари в зависимост от делегираните бюджети на училищата и "там, където всичко е наред, те, естествено, ще ги получат", каза министърът.

По думите му за администрацията и за МОМН не се планира раздаването на допълнителни средства за Коледа.

Министър Игнатов заяви, че няма никаква забрана в училищата да се раздадат допълнителни средства за Коледа.

"Има вероятност, ако се вземе решение, надбавки да получат най-добрите служители в министерството, но съм скептичен, защото направихме много административни спестявания, които трябва да станат основа на фонда за оптимизиране на системата за висшето образование", каза Сергей Игнатов.

Той отбеляза, че и частни структури не планират раздаването на т.нар. 13-а и 14-а заплата, въпреки че частният бизнес има право на това. Винаги трябва пестеливо да се изразходват средствата, особено публичните средства, посочи министърът.

През тази година системата на средното образование беше по-малко засегната от кризата и в нея съкращенията бяха в различни програми, но те не се отразиха пряко на учебния процес, коментира Сергей Игнатов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

nsvpon

преди 13 години

ycZwj1 , [url=nuxbarccttel/]nuxbarccttel[/url], [link=aqmmyoewlgqm/]aqmmyoewlgqm[/link], djtlnxseuwoa/

55

д/Р/АСКАЛА

преди 13 години

с ДЕЛЕГИРАНИТЕ БЮДЖЕТИ - Се осъществи отмъщението на "Маникена" Вълчев. Закопа малките селски училища, които активно стачкуваха, даде парите на по- големите, с което постави началота на неверотната дискриминация. Язък за селските деца - екологичният "разсад" на България. Язък и на некачествените купили дипломи млади даскалчета и даскалици. Не виждате ли в тяхни ръце са децата ни и какво произвеждат: Цигарен дим, хулиганчета, неихранимайковци безразлична биологична маса....

54

ЙЕИ!!!

преди 13 години

Къде видя "забогатял"учител ,бе Груйо?Частни уроци по физическо или по трудово?Свърши се с "частните"уроци-щото всички каракуди стават студенти и "успех-шестици"-хич не им трябват!Ама такива като теб са си останали в 1979 година и няма мърдане от там!!!

fallback