Снимка: БГНЕС
fallback

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик заяви, че управляваният от него ентитет би искал да се присъедини към БРИКС.

Думите на Додик дойдоха по време на срещата му с руския президент Владимир Путин по време на срещата на върха на БРИКС в Казан, съобщи „Евронюз“.

"Голяма е заслугата ви, че имахме възможност да видим как изглежда и бихме искали да се включим в някакъв формат в БРИКС", заяви Додик по време на срещата. Той изтъкна, че сътрудничеството между Република Сръбска и Русия е изпълнено с уважение и разбирателство.

Додик подчерта, че на срещата с Путин е било оценено, че БРИКС е успешна платформа, която дава надежда за световен мир и че ще бъде добър пътепоказател за стабилизиране на световните условия.

Додик заяви, че е обсъдил с Путин и завършването на сръбско-руския храм в Баня Лука, както и засилването на туристическия потенциал между РС и Русия.

По време на разговора Путин заяви, че знае пред какви трудности е изправена РС и през какви изпитания трябва да премине, отбелязва БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

иванее хуй да

преди 32 минути

целуваш. ИдиотиКато теб трябва да висят от мостовете на витиня.

23

Иван

преди 1 час

БъдещеРадостИстинаКолтураСила

22

Анонимен

преди 1 час

А защо към Путин? БРИКС е замисъл на Китай, който финансира 70% съюза! Останалите (без Индия)са там заради очакваната аванта, за която даже не е ясно кога ще ги огрее!

fallback