Снимка: Lap.bg
fallback

Берое победи Левски като гост с 2:0 в мач от 13-ия кръг на Първа лига и продължава възходящия си прогрес с трети успех в последните четири мача. Това бе и втори успех в два мача на новия треньор на "зелените" Хосу Урибе.

"Сините" от своя страна, показаха слабости в защита и тотална липса на идеи в атака, и така и не успяха да затруднят сериозно направилият силен мач на вратата на старозагорци Артур Мота.

В 25-та минута Джавад Ел Джемили опита да изненада вратаря на гостите с насочен удар по земя, но топката мина на сантиметри от страничната греда. Седем минути по-късно Колев комбинира с Лима в наказателното поле, последва удар на бразилеца, който обаче бе спасен от Артур Мота.

Малко след подновяването на играта взаимодействие между Сангаре и Джемили изведе последния на стрелкова позиция, но Артур Мота отново реагира добре, за да спаси. Гостите отговориха с удар с глава на Скуадроне, който бе спасен с една ръка от Маркович. В 63-та минута гостите дочакаха своя миг и след центриране отдясно Пинеде бе достатъчно настойчив и на далечната греда вкара от няколко метра, давайки аванс на Берое.

Попадението стресна "сините" и те се втурнаха в атака в търсене на гол. Действията в последната част на атаката бяха припряни и безидейни и доведоха до няколко далечни удара, които бяха спасени уверено от Артур Мота.

В 83-та минута дойде и мигът в който гостите организираха бърза контра извела на стрелкова позиция Сантиаго Годой, който с лекота преодоля Маркович за 0:2.

Така старозагорци се доближиха на точка от шестия в класирането Арда (Кърджали), докато "сините" загубиха второто място след победата на Ботев Пловдив по-рано днес.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Лъвът

преди 2 часа

Абсолютна трагедия, много отдавна не съм виждал толкова слаб Левски, имахме чувството що мечът е нагласен, вярно че и Берое не са слаби, но и съдията с такова бутане че по едно време гледам дали това са Берое или лайногорец, но Левски беше трагедия, много жалка картинка, ще видим следващия мач как че го бъде и ще вземем мерки

17

Анонимен

преди 3 часа

Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7 ливада, ниско затревено място край река, свободно за пасище място на добитъкк, на края на село. Земете се гръмнете бе говведа.

16

Герен

преди 3 часа

Съществително нарицателно име, мъжки род, тип 7 ливада, ниско затревено място край река, свободно за пасище място на ***, на края на село. Земете се гръмнете бе говведа.

fallback