Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ако Северна Корея изпрати войски в Украйна, за да се бият на руска страна, това би довело до значително ескалиране на конфликта, заяви в социалната мрежа „Екс“ генералният секретар на НАТО Марк Рюте, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Рюте, заел поста в началото на месеца, заяви, че е провел разговор с южнокорейския президент Юн Сук Йол  относно близкото партньорство на алианса със Сеул, фокусирайки се върху сътрудничеството в промишлеността и взаимносвързаната сигурност на Евроатлантическия и Индо-тихоокеанския регион.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви миналата седмица, че Северна Корея подготвя за изпращане 10 хиляди войници, за да помогнат на Москва и че няколко севернокорейски офицери са вече разположени на окупирана от Русия украинска територия.

Западът отдавна обвинява Северна Корея, че доставя въоръжение на Русия. Рюте и Пентагонът миналата седмица заявиха, че все още не са открили доказателства за севернокорейско военно присъствие на украинска земя.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

212

До Юлиан

преди 31 минути

Ама защо сам си призна,че ползва ВПН да манипулира оценките на коментарите,та после и други обвинява все едно българите не се познаваме нали.Ей сега да изляза на улицата и 10 души да питам за Украйна и всеки ще махне с ръка "мани ги тия"За това на антируски протест имаше само 20 души със съмнителна хигиена в София,а да не харесваш украинските глупости и да виждаш,че са такива няма нищо общо с Русия и русофилство

211

Юлиян

преди 33 минути

Колкото до Рюте-то,нека да видим как и доколко ще "ескалира".Той е само един "спикер"-говорител на Алианса.Може да си говори колкото ще.От него нищо не зависи.Други взимат решенията.

210

Юлиян

преди 39 минути

А бе,оставете баба-та на мира.Какво може да искате от нея?Баба.Едно си знае,едно си бае.Повтаря си жената чуждите думи и после само казва,че не е истина.Едим вид защитна реакция.Да е казала нещо умно,да е провела някакви аргументи,факти, опровержения?Не.Ти я блъскаш с факти и доказателства по челото,тя си повтаря "не" и си "върти програмата".Колкото телевизора ще те разбере,толкова и тя.Да те оплюе,да те овика може,но да те разбере?Прекалено много искате от нея.

fallback