Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Властите в Гърция се опитват да спрат кражбите на метали с повече охранителни камери и чести акции сред ромската общност. Огромни са държавните разходи по възстановяване на щетите, предаде кореспондентът на БНР.

Гръцката полиция провежда акции в ромски гета срещу "медната мафия", която краде и търгува с метали на черния пазар. Според полицаите това обикновено са ромски банди, а целта на набезите им са медни кабели и железопътни релси. Свалят се и катализатори от колите, които след това се продават на черния пазар между 400 и 900 евро. По-скъпите се крадат по поръчка от нелегални автосервизи.

Сред арестуваните досега има гръцки роми, българи и румънци, допълват информацията от полицията.

Огромни са разходите на държавата по възстановяване на щетите. Налага се понякога спиране на движението на влаковете. Поставените охранителни камери не помагат, за да се спрат престъпленията, казаха разследващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 2 часа

Извuнeтe, зaщo тpueтe koмeнтapuтe?

17

Анонимен

преди 2 часа

Тя цяла Европа е пропищяла от ромзовците. И понеже казват, че не сме искали да ги приобщим и социализираме, нека те опитат и да кажат успяват ли. Същите са и "ядрените физици", дето идват от 5 години, от всички краища на Азия и Африка.

16

Реконтра

преди 2 часа

А правата на малцинствата? Бива ли сега да им отнемате традиционния поминък?

fallback