Снимка: БГНЕС, архив
fallback

МВР провежда спецоперации в Монтана, Стара Загора и София област против престъпленията срещу политическите права на гражданите, заяви на специален брифинг Митко Димитров, директор на дирекция "Пресцентър и стратегически комуникации" във ведомството.

От ОДМВР-София отбелязаха, че при специализирана полицейска операция на територията на София област тази сутрин са задържани петима души за различни престъпления.

От началото на кампанията до днес са се състояли общо 193 полицейски операции, задържани са 37 души.

Образуваните досъдебни производства са 73.

Получените сигнали за нарушаване на изборното законодателство са 308, най-много са те в Бургас - 48 и Варна - 34. Над 200 от сигналите са за купуване на гласове, 13 са за неправомерна агитация, 10 - за унищожаване на имущество и три - за корпоративен вот.

Издадените предупредителни протколи по Закона за МВР са 971.

От МВР добавиха, че от днес всеки гражданин, който няма валиден документ за самоличност, може да подаде заявление и да получи удостоверение, което да послужи само пред Секционните избирателни комисии и само в деня на изборите 27 октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 часа

Зомбитата купуват хиляди гласове с милиони левове,а вие тичайте да гласувате "Защото твоя глас е важен".Можете ли да представите дерибея Ибрямов колко гласа щеше да купи за тези 300000 лв?А,колко е купил преди това?А колко щеше да купи,ако не го бяха хванали?

14

Анонимен

преди 6 часа

Goljm smjh v poliziata

13

Тодор Живков

преди 7 часа

Сега всеки ден навсякъде има матрял

fallback