Снимка: Pixabay
fallback

Италия забрани двойките да ходят в чужбина, за да имат бебе чрез сурогатно майчинство. Този ход разширява забраната върху практиката в страната, за да включва и онези, които я търсят на места, където е законно, като САЩ или Канада. Тези, които нарушават закона, могат да получат до две години затвор и глоби до 1 милион евро.

Критиците смятат, че законът, предложен от крайнодясната управляваща партия в Италия, е насочен към ЛГБТ двойки - на които не е разрешено да осиновяват или използват ин витро оплождане в страната.

Законът беше приет с 84 гласа срещу 58 в Сената на Италия в сряда, съобщава BBC.

В протест преди гласуването противниците на закона казаха, че той затруднява хората да станат родители. “Ако някой има бебе, трябва да му бъде даден медал“, каза ЛГБТ активистът Франко Грилини пред агенция Ройтерс по време на демонстрацията.

"Това е чудовищен закон. Нито една държава в света няма такова нещо”, са само част от реакциите.

Законът е част от социално-консервативния дневен ред на италианския премиер Джорджа Мелони. Самата тя се описва като християнка, която вярва, че децата трябва да се отглеждат само от мъж и жена.

Мелони и преди се е изказвала против сурогатното майчинство, включващо ЛГБТ двойки, а анти-ЛГБТ реториката беше ключова характеристика на нейната предизборна кампания.

В реч през 2022 г. тя каза “да на естественото семейство, не на ЛГБТ лобито“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

до 2,3

преди 3 часа

да, лгбт винаги легализират сурогатството именно с тази опорка. ако не можете да имате биологични деца , си осиновете.

5

Либерални отклонения

преди 4 часа

Властите се опасяват че дете във подобни двойки със отклонения ще бъде възпитано във отклонения от нормалното поведение . По принцип това отклонение от нормалното винаги го е имало и е около 3-4% НО защо трябва да бъде увеличено и трябва ли да му се даде подонен шанс --ами НЕ !

4

Либерални отклонения

преди 4 часа

Въпроса е гея нормален човек ли е или болен човек -- едни ще кажат ,че щом е създаден така е нормален и не е болен --тогава всички родени недъгави хора не са болни защото така са се родили ,а това не е така . Но на родения като инвалид човек трябва да се помага а защо на гея не . Лошото на гея е това че не се мъчи да се оправи а учи другите да станат геиове и да се противопоставят на нормалните , геиовете са грешка на природата тъи като не могат да се възпроизвеждат .

fallback