Снимка: Lap.bg

Шампионът на България Лудогорец се размина с най-големите имена в Лига Европа, но въпреки това нямаше особен късмет при жребия за основната фаза на турнира.

Сред осемте отбора, с които ще играе Лудогорец, попаднаха стари познайници като Лацио, Мидтиланд и Виктория Пилзен, но най-коварни изглеждат френският гранд Олимпик Лион и испанския Атлетик Билбао.

Лудогорец ще бъде домакин на чешкия Славия Прага, нидерландския АЗ Алкмаар, датския Мидтиланд и испанския Атлетик Билбао, а гостуванията ще бъдат на италианския Лацио, френския Олимпик Лион, чешкия Виктория Пилзен и белгийския Андерлехт.

Капитанът на националния отбор на България Кирил Десподов, който играе в гръцкия ПАОК, ще има привилегията да играе на "Олд Трафорд" срещу Манчестър Юнайтед. ПАОК ще играе още със Славия Прага, Ференцварош, Реал Сосиедад, Виктория Пилзен, Галатасарай, ФКСБ и латвийския РСФ, който е дебютант в турнира.

Мачовете от основната фаза на турнира ще се играят от края на септември до 30 януари, като точната програма ще стане ясна в близките дни.

Всичко за жребия четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase