Снимка: Lap.bg

Вечното дерби между Левски и ЦСКА ще се играе на 19 октомври 2024 г. на Националния стадион с публика и на двата колоса. Това обяви Валери Апостолов от Апелативната комисия към Българския футболен съюз.

По програма мачът бе на 14 септември, когато националният стадион е ангажиран с концерти. Първоначално БФС обяви, че срещата ще бъде на "Герена" без гостуващи фенове, но "червените" обжалваха.

По наредба мачовете между Левски и ЦСКА-София трябва да се играят на Националния стадион "Васил Левски" по изискване на полицията заради високия обществен риск. В същото време обаче съоръжението е заето заради предстоящия концерт на италианската оперна суперзвезда Андреа Бочели. Ако срещата се проведе на "Герена", каквото е искането на Сираков и Левски, агитка на ЦСКА-София на стадиона почти сигурно няма да бъде допусната. По програма осмият кръг в Първа лига трябва да се проведе в уикенда от 13 до 16 септември, което е точно след паузата за мачовете на националните отбори.

"Позицията на Левски е категорична. Мачът да се играе на стадион "Георги Аспарухов“. Не знам какво ще бъде решено. Несериозно е да се разменят кръгове. Това каза и президентът на БФС (Георги Иванов) преди пет дена", заяви Сираков преди заседанието на комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase