Снимка: LAP.BG
fallback

Българският щангист Иван Димов отправи предупреждение към своите колеги Божидар Андреев и Карлос Насар да внимават с лепенките на подиума за вдигане на тежести. Спортистът не успя да запише резултата в категория до 61 килограма на олимпийския турнир в Париж.

Димов започна с по-висока тежест от 134 килограма в изхвърлянето, но на два пъти не успя да я вдигне, след което записа и фал на 135 кг. и отпадна от надпреварата. Димов разкри, че е имал проблеми с хлъзгавите лепенки с надпис "Париж 2024" и емблемата на Игрите, а впоследствие неговите конкуренти започнаха да изместват щангата напред или настрани, за да избягват въпросните лепенки.

"Целият ми труд в последните години отиде в кофата. Искам да предупредя моите колеги Карлос Насар и Божидар Андреев да внимават с лепенките на подиума, които много се хлъзгат. Това е несериозно. На загрявката вдигнах 130 кг. лесно, напълно бях готов за 134 и по-големи тежести. Знам възможностите на моите съотборници, и двамата могат да спечелят медали", каза пред БНТ Димов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 месец

Лоша тактика от страна на треньорите, вместо да си гарантира 130 кг, те го пратиха на 134, а той е бил с контузия. И лоша преценка на всички от щаба и на състезателя - като има такъв проблем с лепенките и не е само той да се мъчи - реагираш, търсиш решение, а не само да го тупаш по врата и да викаш Айде, Айде

30

Анонимен

преди 1 месец

Истината е, че в последните 30 години всичко в България се срина. В момента слушам Ивет Лалова-методите на подготовка и финансирането на професионалния спорт вече са на нива училищна подготовка. Имаме таланти но няма държава. Докато бягате зад децата си с кърпичката да им бършете нослетата и да следите дали не са се изпотили и да ги плашите колко е страшно да паднат и да си ударят коляното, докато не им изтръгнете телефоните от ръцете и не ги наритате да играят в парка без вас, така ще е.

29

Анонимен

преди 1 месец

На кривата ракета космосът й пречи.

fallback