Снимка: Lap.bg
fallback

Българският национал Хавиер Ибаниес се класира категорично за четвътфиналите в категория до 57 килограма на олимпийския турнир по бокс в Париж.

Вторият в схемата Ибаниес, шампион от Европейските игри, надделя над украинеца Айдер Абдураимов с 5:0 съдийски гласа. Натурализираният кубинец показа класа и не даде много шансове на 20-годишния си съперник, който е двукратен европейски първенец за юноши от Будва 2021 и София 2022.

Така Ибаниес се нуждае от още една победа, за да си гарантира поне бронзово отличие.

Следващият му съперник на 3 август след 21:16 часа българско време ще бъде поставеният под номер 7 вицешампион от Азиатските игри в Хуанчжоу 2023 Шудай Харада (Япония), който малко по-рано също се справи с пълно съдийско единодушие с опитния 31-годишен Илмар Гонсалес Ландасури (Колумбия) в друга среща от осминафиналите.

Ибаниес стана третият четвъртфиналист за България на олимпийския турнир по бокс след Станимира Петрова в категория до 54 килограма при жените вчера и Рами Киуан при 75-килограмовите по-рано днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 1 месец

Не, т.ъпи копейки.Когато някой състезател е по-добър от украинския си съперник, го побеждава и никой нищо не може да му каже. За разлика от едно време, когато българските спортисти често бяха принуждавани да губят от съветските "другари", по заповед от Москва. Разбира се нашенските комунистически лакеи само козируваха раболепно

34

Как може да бие Укра

преди 1 месец

Това не е политкоректно. Веднага да се произнесат от спортния комитет и да се поправи това. От Уксраинците всички трябва да падат. А после да им се дадат доживотни безплатни хотели по морето.

33

Анонимен

преди 1 месец

Ако въобще България вземе медал, Тоше е някой от чужденците не.

fallback