Снимка: БГНЕС

Щангистът Гълъбин Боевски отново е в затвора. Шокиращата новина съобщиха от "Спортната джунгла", разкривайки, че ветеранът е заловен от властите в Португалия през октомври 2020 г. при опит да пренесе над 1 тон кокаин на стойност 50 млн. долара. Той е задържан при операция на специалните части под името "Твърда земя".

През 2022 г. олимпийският шампион от Сидни 2000 е получил присъда от 6 години и 6 месеца, която излежава в местен затвор.

"В шок съм. Мислех, че това повече никога няма да му се случи. Безкрайно съжалявам, че се получило така. Нямам обяснение за това, но оставям една малка вратичка, че може да е било някакво много лошо стечение на обстоятелствата. Нямам факти, за да го защитавам.

Още по темата
Но все пак - че не се е признал за виновен, буди съмнение, че може би се е опитал да помогне на свой приятел. Но щом са го осъдили, значи имат доказателства за неговата вина", коментира бившият му треньор Пламен Аспарухов.

"Не искам да казвам лошо за нашия спорт. Гълъбин е един от най-интелигентните спортисти-шампиони на България. Това, че се е хванал с тези неща, предполагам е заради голямо желание да забогатее", смята Аспарухов.

Боевски имаше проблеми със закона и преди 13 години, когато бе задържан на международното летище в Сао Пауло (Бразилия), след като в багажа му бяха открити 9 кг кокаин. Тогава беше осъден на 9 години и 4 месеца затвор за трафик на наркотици. Боевски твърдеше, че е невинен и не знаел за дрогата в багажа си. През октомври 2013 г. - близо 2 години след присъдата, щангистът беше освободен поради амнистия и се прибра в България.

Спортният път на Боевски приключи през 2004 г. след нов скандал - правата му бяха спрени за 8 години заради фалшифициране на допинг проби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase