Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Милиардерът Илон Мъск нарече сина си Ксавие “мъртъв”, а причината е, че през 2020-та година момчето претърпя операция за смяна на пола и сега се представя като момиче под името Вивиан Джена Уилсън. Мъск обвини лекарите и идеологията на вокизма за случилото се с детето му, съобщава БГНЕС.

“Загубих сина си. Синът ми Ксавие е мъртъв, убит от вируса на вокизма“, заяви Мъск в интервю с психолога Джордан Питърсън за Daily Wire.

Преди смяната на пола синът на Мъск е приемал лекарства за блокиране на пубертета. 53-годишният милиардер твърди, че буквално е бил “принуден“ да подпише разрешение за приемане на лекарствата, като е бил заплашен, че в противен случай детето му може да извърши самоубийство.

Мъск признава, че е бил разстроен и не е осъзнавал какво се иска от него. Ситуацията се е влошила от започналата пандемия от коронавирус. В интервюто Мъск нарича лекарствата „продукти за стерилизация“:

“Никой не ми обясни, че блокиращите пубертета средства по същество са стерилизационни препарати. Така че по същество аз загубих сина си. Не мога да го наричам с името, което му дадохме при раждането, защото той промени пола и името си”, споделя основателят на Tesla.

Мъск държи отговорна за инцидента идеологията на вокизма и я нарича зло, за чието популяризиране хората трябва да са в затвора. Той подчерта, че след историята със сина си “се е зарекъл да унищожи вируса на вокизма“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

169

ОСМАН

преди 1 месец

И тоз изперкал милиардер се мисли за много умен .Да беше се родил в родопите ,щеше да копа картофи ,и щеше да сънува космоса!

168

Анонимен

преди 1 месец

Какво е вокизъм? Не са ли личностни причините за смяна на пола? Както и наследствени гени?

167

Анонимен

преди 1 месец

Абе Мъск , абе " лидерите на Света " да ти говори нещо .На мен ми говори за едни малоумняци заграбили много пари и власт , отнасящи се презрително към останалото човечество с фобия да го унищожат всячески.

fallback