Снимка БГНЕС
fallback

Съединените щати, прехвърляйки военна техника в Молдова, тласкат Кишинев да реализира украинския сценарий, заяви на брифинг говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

"В същото време режимът (на молдовския президент Мая) Санду, под прикритието на европейската интеграция, продължава курса си към милитаризация. На 15 юли Министерството на отбраната на Молдова обяви предстоящото пристигане на следващия партида военно оборудване от Съединените щати, това не е отваряне на училища, не повишаване на благосъстоянието на гражданите, това е тласкане на Молдова към изпълнение на украинския сценарий“, заяви дипломатът.

Захарова отбеляза още, че в проекта за актуализирана национална отбрана на Молдова за 2024-2034 г. се посочва, че действията на Русия представляват заплаха за националната сигурност и конституционния ред на Молдова. Тя също така добави, че независими молдовски експерти казват, че в близко бъдеще, противно на волята на молдовския народ, властите на страната ще се откажат от конституционния неутралитет на страната.

По-рано Министерството на отбраната на Молдова съобщи, че на 15 юли Кишинев е получил партида военна техника от Съединените щати за национално и международно обучение и учения на армията, пише Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

311

Трошача

преди 1 месец

Бой по каските на конекрадците !!!Мястото им е зад океана а не да се месят из цялата планета ... Ако Тръмп не спечели изборите американския сбирщайн и техните слуги има много да страдат !

310

до тоя под мен

преди 1 месец

Не бе приятел, те не са нацисти, те просто изпълняват поръчки на американците. Нормално е когато съседите ти започнат да те заобграждат от военни бази на държава която не е спряла да воюва и напада други такива за да си поддържа фалиралата икономика, да действаш първи преди да ти се е запалил двора. Те даже руснаците бая чакаха. Вземи се образовай малко и мили че с такива велики умове като тебе не ни чака нищо добро и нас, най-много да сме следващите.

309

Анонимен

преди 1 месец

За тези които са против Русия всички са нацисти а тези които са против САЩ всички са терористи. Нищо ново под слънцето. Дайте си сметка за какво става въпрос.

fallback