Снимка: БГНЕС
fallback

След точно един месец футбол от най-високо ниво, тази вечер е време за големия финал на Евро 2024. В него ще се срещнат Испания и Англия. Мачът в Берлин от 22.00 часа.

Англичаните се провалиха преди три години в спора за трофея у дома, на „Уембли“, след като отстъпиха дългоочакваната титла на Италия след дузпи и сега ще се опитат да върнат трофея „у дома“, както гласи популярния рефрен. Испанците пък се готвят за общо 4-та европейска титла, с който ще влязат в историята като най-успешната нация на европейски футболни финали.

Почти никой не слагаше селекцията на Де Ла Фуенте сред големите фаворити за трофея. Предварително пък Англия бе считан за отбора с най-големи шансове за успех и ето, че е на финал. Мнозина обаче смятат, че „Трите лъва“ дори не трябваше да излизат от груповата фаза с грозния футбол и късметът, който ги връхлита за мястото им на големия мач.

Испания наистина се представя добре и в крайна сметка по пътя си до финала победи отбори като Хърватия, Италия, Германия и Франция, както и по-скромните отбори на Албания и Грузия. В същото време противниците на Англия бяха на теория по-леки, като в елиминациите бяха отстранени Словакия, Швейцария и Нидерландия. Във всяка една от срещите отборът имаше късмета да отбележи късен решаващ гол.

За пръв път двата отбора ще спорят помежду си за трофей, като Англия е крайния победител от единствените два мача на Европейско първенство.

През 2018 година противниците си разменят по една резултатна победа като гост в турнира Лига на нациите, като това са последните два мача от съперничеството.

Мястото на европейския връх обаче е само едно! Дали Испания ще спечели четвъртата европейска титла или Англия своята първа? Отговорът ще бъде даден тази вечер около полунощ.

Всички новини преди финалния мач на Евро 2024 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

edin ot...

преди 1 месец

Безпрецедентно бутане на Англия към титлата ,европейското е фарс с предрешен сценарий,Инфантата и Чеферин скоро ще последват Платини и Блатер по -пътя към занданите???

12

Анонимен

преди 1 месец

Повече съм за англичаните, Испанците определено са много дразнещи и като отбор и като народ

11

мнение

преди 1 месец

мача X ,продължения и евентуално дузпи и Англия взима купата.

fallback